Tjäna pengar på annonser

Driver du en blogg eller en hemsida som handlar om något specifikt område? I så fall har du säkert funderat på det här med annonser och hur det fungerar. Det gjorde i alla fall jag för några år sedan.

Då hade jag en webbplats som handlade om barn och jag gick med i ett par olika affiliatenätverk där det fanns affiliateprogram som passade inriktningen på min sida. På en sida som handlade om barnböcker lade jag exempelvis in affiliatelänkar för varje bok och på en sida som handlade om klädstorlekar lade jag upp annonser för barnkläder.

Jag skrev visst att jag hade en webbplats men det stämmer inte för jag har den fortfarande kvar. Dock har jag inga annonser på den, jag tog nämligen bort dem efter ett tag när jag märkte att de inte gav någonting. Jag har i efterhand insett att det var fel av mig att ta bort dem så snabbt. Istället borde jag ha avvaktat längre och testat olika typer av annonser och placeringen av annonserna.

Bloggare som sitter vid datorn

Att ha annonser på en sida är nämligen ingen given succé. Det finns många faktorer att tänka på och inte minst är det viktigt att ha besökare, annars finns det ingen som kan klicka på annonserna. Sedan är det självklart av betydelse vilken relevans annonsen har för innehållet. I e-boken Tjäna pengar på din blogg! finns en realistisk genomgång av vägar till att tjäna pengar på hemsidor. Bland annat efter att ha läst den insåg jag att det är klart möjligt att tjäna pengar på annonser bara man gör på rätt sätt och är aktiv. Jag har testat en del av råden i boken och kan av egen erfarenhet säga att de fungerar.

De som påstår att det inte går att tjäna pengar på annonser har kanske inte försökt riktigt på allvar. Det är inget som går lätt förstås och det är inte bara att sätta upp en hemsida och lägga in ett antal slumpvis utvalda annonser och tro att pengarna ska börja rulla in. Sedan beror det förstås på vad man menar med ’tjäna pengar’ och även detta tas upp i boken. För den som vill satsa på detta kan jag verkligen rekommendera att börja med att gå igenom boken Tjäna pengar på din blogg! för där finns den kunskap som är värd att känna till innan man börjar.

Tjäna pengar på din blogg

I boken beskriver författaren helt utifrån sina egna erfarenheter om vad som krävs för att det ska vara möjligt att tjäna något ekonomiskt på en blogg. Han svarar på frågor om vad man ska skriva om, hur lång tid det tar och vilka olika vägar som finns. Han förklarar bland annat hur affiliatenätverk fungerar och hur annonser kan publiceras helt automatiskt på bloggen. 

Lämna en kommentar