Behöver du ett webbhotell?

Vad är ett webbhotell?

För att förstå vad ett webbhotell är behöver du tänka dig en kraftfull dator vars uppgift är att hjälpa (eng. serve) andra datorer i ett nätverk. Hjälpen består i att köra ett program som gör att datorn kan lagra och visa ett stort antal webbsidor. Detta kallas för en webbserver.

Ett webbhotell kallas alltså en plats på en kraftfull dator som kan lagra och visa webbsidor. Plats på ett webbhotell hyr du från ett företag som har den typen av starka datorer. Det finns många olika företag som erbjuder webbhotell och det kan vara svårt att välja ett i mängden. Jag tänkte ta upp ett par stycken som jag har erfarenhet av, antingen som före detta kund eller webbhotell som jag använder nu.

Behöver du ett webbhotell?

Om du vill bygga en hemsida som får en egen domänadress, t ex minfinahemsida.sebehöver du ha ett webbhotell. Tycker du inte att det spelar någon roll och att domänadressen lika gärna kan vara minfinahemsida.wordpress.com behöver du inte skaffa något webbhotell. Du använder dig då av bloggtjänsten wordpress.com och den finns redan på ett webbhotell.

Du vill ha hemsidan på egen domän? Bra, då kan du läsa vidare.

Du behöver ett webbhotell och du behöver registrera ett domännamn, t ex. minfinahemsida.se. Domännamnet behövs för att hemsidan ska gå att hitta på internet. Det finns ju inte bara en utan miljontals med hemsidor.

Domännamnet registrerar du samtidigt som du skaffar webbhotell och hos webbhotellet kan du testa om domännamnet du funderar på är ledigt.

Lämna en kommentar